מדריך להבנת מערכת אנדרואיד וכל שאר הירקות

ריכוז מדריכים שאינם קשורים למכשירים ספציפיים. מדריכים למכשירים נמצאים בפורום המכשיר.

המנהלים: moonshield, מנהלי פורומים

Re: מדריך להבנת מערכת אנדרואיד וכל שאר הירקות

הודעהעל ידי liorw ב ש', 12 יוני 2010, 23:15

שלום אריה ותודה על התגובה
אני חושב שמה שכתבת אכן מחזק את מה שאני כתבתי
התסכול שלי נובע בעיקר (או במקום הראשון) מהיצרן סמסונג-שאכן לא נראה לי שאי פעם ארכוש מכשיר "מתקדם" מיצרן זה...
לגבי אנדרויד-(גם כתבתי)- אני בסה"כ מאוד מרוצה מהמערכת עצמה, מהאינטואטיביות (ביחס ל-WM ) , מהאפליקציות , מזה שהיא לא מערכת סגורה ..
לגבי קוד פתוח, ניסיתי למשוך גרסא של גלקסי ולקמפל ללא הצלחה,אולי מקרה פרטי שלי ואין הפרט מעיד על הכלל (בטוח שלא ) .. ואתה צודק..סה"כ עצם העובדה שיש קוד פתוח באמת מאפשרת הכנסת שינויים / תוספות ממכשירים שונים לגרסה כללית של כולם.. יתרון ברור ..

לגבי אייפון 2G - נכון הוא כבר לא נתמך, אבל שים לב שהוא בשוק כבר כשלוש שנים ועד לאחרונה APPLE תמכה בו (וכפי שכתבתי הוא מיושן ורוב הסיכוי שבעלי 2G כבר שדרגו אותו), כאמור סמסונג כעבור פחות משנה , כבר לא תומכת בגלקסי...

ולשאלתך הראשונה ברור שאני מעדיף נקסוס 1 על פני 3GS , אבל רק בגלל זה שכל הפוקוס הוא על המכשיר הזה-כפי שציינת-פורומים,רומים,פיצ'רים
אבל אם היית שואל אותי: מה תעדיף 3GS או סמסונג אנדרויד החדש (הדגם נקרא Galaxy S שאמור להיות חזק מהנקסוס 1) אז הייתי עונה לך שהייתי הולך על 3GS... או בעצם מחכה ל-דגם החדש של אייפון - 4 ;)
בעלי נקסוס 1 , תהנו מהמכשיר
ואריה שוב תודה על ההסבר המפורט
liorw

מכשיר: Samsung Galaxy
גירסא: 1.5

הודעהעל ידי yoni ב ש', 12 יוני 2010, 23:16

תודה רבה.
פשוט כיף לקרוא.
yoni

מכשיר: HTC Desire HD
גירסא: 2.3

הודעהעל ידי itamarbh ב ש', 12 יוני 2010, 23:33

http://iandroid.co.il/dr-iandroid/guides/forall/andtech

אשפר את העיצוב של זה מחר.

תודה :-)
היכנסו לבלוג:
http://goo.gl/Ms31

האליפות, חזרה הבייתה אל הכרמל.

תמונה
סמל אישי של המשתמש
itamarbh

מכשיר: Galaxy Nexus
גירסא: 4.0

הודעהעל ידי osherov ב א', 13 יוני 2010, 07:24

ליאור,
ת'אמת השאלה המענינת יותר שהייתי צריך לשאול אותך היא מה תעדיף:
אייפון שמריץ OS 3 או אייפון שמריץ אנדראויד 2.2? בקשר ל OS 4 מכיוון שהמכשיר לא שוחרר קשה עדיין לתת דיעה לגבי כמה ה OS הוא טוב.

אני די בטוח שאת מנגנון ריבוי המשימות, אייפון בגירסה החדשה העתיקו מהאנדראויד (צריך להבין שמנגנון ה multitasking במכשירי סמארטפון הוא מסובך יותר למימוש מאשר במחשבי דסקטופ וזה עקב מגבלות משאבים קשות מאוד שיש במכשירי סמרטפון גם החדשים).

ההסבר:
הסיבה שאפל לא מימשה מנגנון ריבוי משימות באייפון (ת'אמת ה OS כמובן תומך בכך אבל אפל הורידה יכולת זאת מאפליקציות צד ג') הוא לא מכיוון שזה גוזל זמן סוללה (כפי שאפל טוענים) וגם לא בגלל שיהיו בעיות יציבות (שגם את זה אפל טוענים) אלא זה קשור לסיבה שאין להם מנגנון לניהול משימות שיודע לעבוד בסביבה בה אין מספיק משאבים להחזיק משימות בזיכרון כל הזמן וחשוב מכך אין במכשיר יכולת לבצע swap של הזיכרון הזה (RAM) ל hard drive ולכן על מנת לפתור את זה צריך היה לבנות רכיב היודע לנהל משימות בצורה הרבה יותר גמישה ומורכבת! עד גירסה ה OS 4, אפל לא עשו את זה (כמו שזה נעשה באנדרואיד)

אגב, ארכיטקטורת מנהל המשימות במערכת האנדראויד הוא נושא מרתק ומעניין.....אולי בעתיד נדבר על זה
המכשיר שלי:
Samsung Galaxy S II
KE7+Rooted
Gingerbread 2.3.3
SPB Shell 3D

בקרו אותי בטויטר (חדשות אנדרואיד):
http://twitter.com/aosherov
סמל אישי של המשתמש
osherov

מכשיר: אחר

הודעהעל ידי dmanbuhnik ב א', 13 יוני 2010, 14:23

אל תגיד Multitasking וios4 באותו משפט
זה לא קיים
מה שיש שם זה 7 שירותים שרצים ברקע שכול אפליקציה יכולה לבצע רישום אליה כדי לבצע פעולה ספציפית
זה לא multitasking מבחינת המפתח
מבחינת המשתמשים - אין הבדל בסופו של דבר, הם מקבלים הרגשה שיש ישומים במקביל, כמובן אם המפתח הלך ובאופן מודע כתב קוד במיוחד בשביל הדבר הזה. בניגוד גמור לאנדרואיד ששם המפתח מתעלם מזה שהמערכת היא multitasking בסביבת דלת משאבים (לא זה הכי מדוייק בעולם אבל זה מאוד מאוד קרוב למה שקורה)
dmanbuhnik

מכשיר:
גירסא:

הודעהעל ידי osherov ב א', 13 יוני 2010, 16:14

dmanbuhnik,
שים לב שאתה מדבר מתוך נקודת מבט של המפתח ובעיקר מדבר על הדרך (המימוש) שלו לגרום לאפליקציה לבצע, להריץ את המשימה במקביל למשימות אחרות במערכת (או "למשימות" אחרות ב process הפנימי שלו).

באנדרואיד יש הרבה פחות מגבלות על המפתח, והמימוש שלו לבצע זאת הוא פשוט יותר וכמובן גם גמיש יותר (וקרוב יותר למונח ריבוי משימות במערכות הפעלה) אבל ראשית, גם שם יש מגבלות שחובה על המפתח להכיר אותן ולהתייחס עליהן כגון הצורך להודיע למערכת איך להמשיך לרוץ מנקודה זמן מסוימת (בלי להיכנס לתכנות, בקצרה אני אגיד שאני מדבר על Broadcast Receivers, ועל Services). שנית וחשוב מכך גם האנדרואיד מתמודד עם ריבוי משימות בצורה מיוחדת ולא "קלסית" וזה שוב נעשה בעיקר בגלל בעיות המשאבים (זיכרון, כוח עיבוד, חוסר ב SWAP אמיתי, אפילו בעיית בזבוז סוללה בזמן הרצת משימות במקביל). אנדרואיד אומר: "אתה כמפתח, יכול לממש ריבוי משימות בצורה גמישה מאוד אבל תדע שאני זה שינהל אותך כראות עיני על פי הצורך והמשאבים שעומדים לרשותי" (מנגנון ה process lifecycle עושה את העבודה בשבילך המפתח והמנגנון שמאפשר לאפליקציות להתנהג כאילו הם במצב stateless, דרך מנגנון ה Bundles). אגב, דוגמה לבצע פעולה זאת באנדרואיד יהיה להודיע למערכת שהאפליקציה הולכת לרוץ כ service ומעוניינת להמשיך לרוץ ברקע עד אשר היא תגיד מספיק

באיפון OS החדש, אפל הלכו צעד אחד קדימה (נעזוב רגע אם זה דבר נכון יותר או לא לעשות) ואמרו לעצמם: "נכון שאני יכול לתת לך עצמאות כדי שתבצע את המשימות בעצמך כמו שאתה מקבל אותן באנדראויד, אבל בגלל מגבלות המערכת ובגלל הרצון לבצע משימות במקביל בצורה אופטימאלית יותר, אני ועוד איך אגביל אותך ואחייב אותך לבצע את זה על פי הארכיטקטורה שאני אקבע לך!" (ופה נכנס מנגנון ה Pause למשימות והרצת שירותים (ה services עליהם דיברת) מיוחדים שיבצעו מגוון משימות).

לסיכום:
לדעתי זאת טעות להגיד שה OS החדש של איפון לא תומך בריבוי משימות אמיתי, אלא נכון יותר יהיה להגיד שה OS החדש של אפל עוטף את מנגנון ריבוי המשימות במערכת, בארכיטקטורה מתוחכמת למדי על מנת להתמודד עם הבעיות הקימות במכשיר הסמרטפון שלהם! (המתכנת וצורת המימוש בכלל לא רלוונטי כאן).

האם זה טוב יותר או פחות רק העתיד יגיד כאשר מכשירי איפון החדשים יצאו לשוק (גם אז אני בטוח שהתשובה תהיה חצויה)
המכשיר שלי:
Samsung Galaxy S II
KE7+Rooted
Gingerbread 2.3.3
SPB Shell 3D

בקרו אותי בטויטר (חדשות אנדרואיד):
http://twitter.com/aosherov
סמל אישי של המשתמש
osherov

מכשיר: אחר

הודעהעל ידי dmanbuhnik ב א', 13 יוני 2010, 16:32

שמע, אני מסכים עם הפרטים הטכניים אבל תנסה לראות את זה בדרך אחרת
מפתח מעוניין לעשות דברים בלי לחשוב עליהם באופן אקטיבי במיוחד, אם הוא היה צריך לחשוב על איך לממש את זה אז זה אומר שהמערכת לא בנוייה כמו שצריך
מפתח לא צריך לחשוב איך אני גורם לאפליקציה שלי להיות Multitasking, המערכת צריכה לדאוג לזה
אז אם נסתכל על android (כול גירסה) מול ios4 נראה שבios4 מפתח צריך באופן מודע ללכת ולממש קוד ספציפי כדי שהאפליקציה תעבוד במצב של "multitaksing", לעומת פיתוח של אנדרואיד שגם אם לא תכתוב שום קוד בעניין הזה האפליקציה תעבוד בצורה מיטביית 99% מהזמן

אני לא אומר שמפתח צריך להתעלם מהעניין לגמרי, כתיבה נכונה חייבת להביע בחשבון את המערכת שהיא עובדת עליה, גם באדרואיד יש מקומות שמאוד רצוי לכתוב קוד בנוגע לmultitasking (לדוגמא, לא צריך ללכת ולהוריד קובץ גדול בmain thread ועוד יותר מזה, כדי ורצוי בכלל לשלוח אותו לservice ברקע כדי שאנדרואיד יהרוג דברים אחרים לפני שהוא יהרוג את ההורדה באמצע) אבל העניין פה זה שכול הדברים האלו זה לשפר את האפליקציה. אם זה לא יכתב שום דבר לא יחסר ברוב הזמן, האפליקציה תעבוד טוב מאוד (כול עוד הרגע של חוסר זכרון לא מגיע)

אני מזכיר שוב, מבחינת המשתמש בסופו של דבר החוויה תיהיה זהה (עקרונית), ההבדלים שיש פה זה לגבי הפיתוח
dmanbuhnik

מכשיר:
גירסא:

הודעהעל ידי zeevik ב ב', 14 יוני 2010, 09:41

מקסים!
גם אם לא הבנתי את כל המונחים, קבלתי תמונה כוללת.
כתיבה מעולה!!!
אני מניח שנדרשת אומנות מיוחדת לתרגם את כל ההסבר הזה לשפת העם.
zeevik

מכשיר: Sony Ericsson Xperia Arc

הודעהעל ידי dan_avner ב ה', 02 פברואר 2012, 13:34

1+
איכן השגת את התמונת תרשים של מבנה האנדרואיד והאם היא מפורסמת תחת רישוי פתוח?
(או במילים אחרות ופחות מנומסות: אפשר "לגנוב" לך אותה? אני התנהג אליה ממש יפה.. מבטיח)
סמל אישי של המשתמש
dan_avner

מכשיר: Samsung Galaxy S II
גירסא:

הקודם

חזור אל פורום מדריכים כלליים