חייכו: אתם הפרסומת הבאה של גוגל


פורסם ב 12/10/2013 ע"י Elad Leev - אלעד ליב

אני מקווה שהתמונת פרופיל שלכם בגוגל+ היא הטובה ביותר שלכם, כי בקרוב חלקכם הולכים להיות הפרסומת הבאה של גוגל.
גוגל החלה להפיץ במיילים ובשירותיה השונים הודעה על שינוי מדיניות הפרטיות של החברה, אחד השינוים הבולטים נוגע לחשבונות הגוגל+ – חלק נבחר מהם (גוגל מכנה אותם shared endorsements) הולכים להופיע בפרסומות של גוגל ברחבי הרשת.
גוגל הולכת לשתף את התגובות, ציונים, ביקורות ו+1ים אשר אותם משתמשים נתנו לבית עסק, מוצר או אפליקציה על גבי הפלטפורמות השונות של החברה ברחבי הרשת. כלומר- כאשר משתמש יחפש מוצר כלשהו ברשת, הוא יקבל את הביקורת והציון של אותם נבחרים על המוצר אשר חיפש.
ומה עם הפרטיות? כמובן שגוגל דאגה גם לזה. אותם נבחרים קיבלו מייל בנושא שהם הולכים להיות חלק מהתהליך, ובכל עת ניתנת להם האפשרות לצאת מזה. בנוסף – הפוסטים אשר יהיו פרסומת הם פוסטים שבPublic – כך שבכל מקרה הפוסט חשוף לכולם. הפוסטים אשר לא בPublic לא יהיו פרסומת לכל המשתמשים אלא רק למשתמשים שלמעגל שלהם פורסם הפוסט.
כמו כן, המשתתפים בפרויקט הם מגיל 18 ומעלה.
הפרוסמות צפויות לעלות ב11 לנובמבר כך שלמשתמשים אשר נבחרו יש מספיק זמן לשנות או למחוק את הפוסטים שהם לא רוצים שיפורסמו.
דעתי בנושא. האמת? קצת מחמיא. גם החשבון הפרטי שלי וגם החשבון של iAdnroid קיבלו להיות shared endorsements. בנוגע לפרטיות אני פחות חושש, מכיוון שניהול נכון של פרטיות הפוסטים תביא לכך שבדיוק מה שאני רוצה שיפורסם יפורסם. לדעתי זה צעד מבורך, במיוחד לאנשי מדיה, בלוגרים ובעלי אתרים שכעת יגיעו לציבור רחב יותר, דעתם תשמע טוב יותר ויוכלו להשפיע יותר (וכמובן הפוסטים שלהם יחשפו יותר). אם אתם חלק מהאנשים אשר קיבלו, רצוי שתעברו על הפוסטים שלכם בגוגל+ ועל התגובות כדי למנוע פרסום של דברים שאתם לא רוצים (לדוגמא אם אתם עובדי פייסבוק ואתם מגיבים שהאפליקציה של פייסבוק הכי גרועה שראיתם, אני לא חושב שכדאי. :) ).

מקור.

FacebookTwitterGoogle+EmailPinterestWhatsAppLinkedInשתפו אותי

מתכנת Web, מעצב גרפי, גוגולהוליק, מאוהב באנדרואיד ובקהילת הקוד הפתוח. פעיל בקידום האנדרואיד בישראל ומאמין שלינוקס זה דרך חיים. הכתב, המתכנת, המעצב והאיש סיסטם של הפורטל!

1 Comment

  1. haimn
    13/10/2013 בשעה 00:46

    גם אני קיבלתי הודעה על כך, אבל הצלחתי להבין למה הם בחרו בחשבון שלי, לחשבון גוגל + שקישרתי אליו את ערוץ היוטיוב שלי קיבלתי הודעה כזו, ואילו לחשבון הלא מקושר ליוטיוב לא קיבלתי הודעה, למרות שבו אני פעיל יותר. מה שאומר שהבחירה בי הייתה בגלל שהחשבון היה מקושר לערוץ שלי ביוטיוב.

להגיב